UA-20144201-2

Μπεγλίτης: Επικίνδυνες κινήσεις απόστρατων

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή οι αναφορές του υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη περί κινητικότητας που διαπιστώνει το τελευταίο διάστημα από ενώσεις απόστρατων. Έκανε έκκληση να είναι πιο προσεκτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Eίναι ανάγκη εθνικής συναίνεσης και συνεννόησης καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρώ και διαπιστώνω ότι υπάρχει ανάμεσα στο σύνολο των ενώσεων των απόστρατων αξιωματικών μια κινητικότητα στο όνομα υπεράσπισης κάποιων συντεχνιακών διεκδικήσεων. Μια από αυτές τις ενώσεις αποστράτων αγκαλιάζεται από μια μερίδα κομμάτων. Πρέπει να κοπεί κάθετα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει κόμματα της αντιπολίτευσης ιδιαίτερα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με απόστρατους”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Μπεγλίτης.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι “η έκκληση των ενώσεων αποστράτων προς τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να βρίσκονται σε εγρήγορση και υπηρεσιακή ετοιμότητα για να αποκρούσουν την κυβέρνηση, είναι επικίνδυνη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί”.

“Κάνω έκκληση ιδιαίτερα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να σταματήσει να βλέπει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ως ιστορικά προνομιακό της χώρο. Δεν έχουν αυτή την ανάγκη. Πρέπει να αποστασιοποιηθούν από αυτό το χώρο. Το λέω με δημοκρατικό ενδιαφέρον όχι ως πολιτικός προϊστάμενος αλλά με την αγωνία ενός δημοκρατικού πολίτη γιατί στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν χωρούν συντεχνιακά παιχνίδια και κορπορατικοί λόγοι. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συμβάλουμε για τη κοινωνική συνοχή”, υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης αντέδρασε άμεσα τονίζοντας χαρακτηριστικά:

“Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε μια σημαντική καταγγελία. Είπε ότι η ΝΔ δια των ενώσεων των αποστράτων υποσκάπτει το κλίμα ομαλότητας στις ένοπλες δυνάμεις προτρέποντας τα στελέχη να αντισταθούν στην πολιτική της κυβέρνησης,. Γίνεται σε μια στιγμή που Έλληνες επιτελείς εκτιμούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει επεισόδιο με την Τουρκία μεγαλύτερων διαστάσεων από αυτό με τα Ίμια”.

“Να είναι πιο προσεκτικός σε τόσο εξαιρετικά ευαίσθητα θέματα” τον κάλεσε ο κ Μπεγλίτης προτρέποντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ να διαβάσει τα πρακτικά, καθώς η έκκληση του απευθυνόταν σε όλους προκειμένου να είναι προσεκτικοί με τους αποστράτους και τις ενώσεις τους.

“Δεν είπα αυτό που υπονοήσατε”, επέμεινε ο υπουργός και τον κάλεσε να μην λειτουργεί με τρόπο προβοκατόρικο.

Στο θέμα παρενέβη και ο γραμματέας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τασσούλας δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέτοια επιρροή του κόμματος στις ενώσεις αποστράτων.

“Όχι μόνο δεν τους καθοδηγεί η ΝΔ αλλά το κύρος και η υπευθυνότητας αυτών των ανθρώπων είναι τέτοια που δεν θα δεχόντουσαν τέτοια καθοδήγηση”.

Παράλληλα ο κ Τασσούλας εξέφρασε την ανησυχία της ΝΔ στο ενδεχόμενο έκδοσης δικαστικής απόφασης που θα επιτρέπει το συνδικαλισμό στις ένοπλες δυνάμεις.

“Δεν επιτρέπεται να συμβεί αυτό γιατί δημιουργεί τεράστια προβλήματα και η ΝΔ οφείλει να δηλώσει ότι παροτρύνει και συμπαρίσταται στην κυβέρνηση η οποία πρέπει να καταφύγει σε κάθε νομική προσπάθεια ώστε ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων να μείνει μακριά από τον συνδικαλισμό”, πρόσθεσε ο κ Τασσούλας..

Κάθετα αντίθετος στο να επιτραπεί ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις εμφανίστηκε και ο υπουργός ¨Εθνικής Άμυνας καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να περιμένουν τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου.

‘Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο, προετοιμάζονται ήδη για να αντιμετωπίσουν, να αποκρούσουν και να αμβλύνουν την όποια αρνητική πλευρά αυτή της απόφασης. Αλλά πρέπει και να επισημάνουμε ότι είμαστε δημοκρατικό κράτος δικαίου. Θα κινηθούμε με ευαισθησία γνωρίζοντας ότι ο χώρος αυτός είναι ιδιόμορφος, έχει μια ιδιαίτερη αποστολή, πρέπει να υπάρχει πειθαρχία και να γίνεται σεβαστή η ιεραρχία. Δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ο νόμος 1264/82 περί συνδικαλισμού, δεν επιτρέπεται συνταγματικά, δεν θα το επιτρέπει η κυβέρνηση και δεν θα ισχύσει στις Ένοπλες Δυνάμεις”, κατέληξε ο κ Μπεγλίτης.

πηγη:http://news247.gr/

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)
Bookmark and Share

Leave a Reply

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Archives
February 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728