UA-20144201-2

Μπουτάρης: Δεν καταλαβαίνω το νταηλίκι

Εμμένει στην απόφασή του να μην παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Χαρακτήρισε ως “περίεργο το νταηλίκι” του Μίκη Θεοδωράκη ότι θα πάει και θα την καταλάβει (Vid)

Εμμένοντας στην απόφασή του να μην παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους για τη συγκέντρωση της “Σπίθας”, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνει ότι δεν καταλαβαίνει το “νταηλίκι”.

“Εγώ τον σέβομαι τον Θεοδωράκη. Το νταηλίκι όμως ότι “θα πάω και θα την καταλάβω” δεν το καταλαβαίνω. Είναι λίγο περίεργο”, επισήμανε, έχοντας αντιπροτείνει να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στη Νέα Παραλία ή στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς.

Σημείωσε μάλιστα ότι ακόμα και αν ο Μίκης Θεοδωράκης καταλάβει την πλατεία δεν μπορούν να αντιδράσουν παρά μόνο να του κοπεί μια κλήση από τη δημοτική αστυνομία για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.


Γ. Μπουτάρης: "Δεν καταλαβαίνω το νταηλίκι" by babisflou

Μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι είναι απόφαση του δήμου να μην γίνονται συγκεντρώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους, τονίζοντας ότι το ίδιο έγινε με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και με τον Ηρακλή.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηπέτρου, εκπρόσωπος της “Σπίθας”, σημείωσε ότι “ο κ. Μπουτάρης εξοφλεί πολιτικά γραμμάτια προς το ΠΑΣΟΚ, την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Μάνο που τον στήριξαν”, υπογραμμίζοντας ότι η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους.

Θεοδωράκης: Ας έρθουν να με διώξουν με τη βία

Σε πιέσεις αποδίδει τη μη παραχώρηση της πλατείας και τη συμμετοχή του πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  Γιάννη Μυλόπουλου, ο Μίκης Θεοδωράκης, επισημαίνοντας πως θα “καταλάβει” την πλατεία Αριστοτέλους.

“Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερα το πρωί, που δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά με την συγκέντρωση. Ευθύς αμέσως, πρώτος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία. Χωρίς αιτιολογία.

Δεύτερος ο Πρύτανης με… δελτίο Τύπου και όχι με απ’ ευθείας επικοινωνία μαζί μου ή με τους διοργανωτές, όπως θα ήταν φυσικό, αν πράγματι υπήρχε κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα, δηλώνει ότι τον… ξεγέλασαν “ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης” και κατόπιν τούτου αρνείται να συμμετάσχει.

Τρίτος υποψήφιος ομιλητής μου δήλωσε ότι αδυνατεί να πάρει μέρος, γιατί, επιστρέφοντας στο σπίτι του, βρήκε δεκάδες υβριστικά και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σε λίγο θα υπάρξουν διαδοχικά νέα εμπόδια με στόχο τη ματαίωση της παρουσίας μου στη Θεσσαλονίκη.

Παλαιότερα, επί εποχής βασιλευομένης Δημοκρατίας, που είχα το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που σκόπευα να πάω στη Θεσσαλονίκη, γνώριζα το Κέντρο από το οποίο εκπορεύονταν οι απειλητικές προειδοποιήσεις. Σήμερα, όμως, σε συνθήκες Δημοκρατίας, αδυνατώ να καταλάβω με ποιο τρόπο συντονίστηκαν ο Δήμαρχος με τον Πρύτανη και γιατί στρέφονται εναντίον μου, μιας και μόλις χθες ήμουν βέβαιος για τα φιλικά τους αισθήματα απέναντί μου.

Εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε εκείνες τις εποχές, που η Εξουσία με αντιμετώπιζε σαν πολίτη β΄ κατηγορίας. Η πλατεία Αριστοτέλους υπήρξε πάντοτε έως τώρα χώρος πολιτικών και άλλων εκδηλώσεων και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα να μου στερήσει το δικαίωμα που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι.

Έτσι, στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα “καταλάβω” μόνος μου τον δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει, όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Απόσυρση συμμετοχής Μυλόπουλου

Σε ό,τι αφορά τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Γιάννη Μυλόπουλου, που αρχικά είχε συμφωνήσει να προλογίσει τον Μίκη Θεοδωράκη, απέσυρε τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση.

“Επειδή βρέθηκα, παρά τις αρχικές συνεννοήσεις, προ τετελεσμένων γεγονότων τόσο ως προς τη μορφή, όσο και ως προς το περιεχόμενο της εκδήλωσης, είμαι δυστυχώς υποχρεωμένος να αποσύρω τη συμμετοχή μου από αυτή”, σημειώνει.

πηγη:http://news247.gr

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)
Bookmark and Share

Leave a Reply

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Archives
February 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728