UA-20144201-2

Στον “μαγικό” κόσμο της κυβέρνησης

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει λίγο τα πνεύματα η κυβέρνηση δημοσιεύει βίντεο στο οποίο κάνει απολογισμό για το πόσα έχει πετύχει μέσα σε μόνο 20 μήνες, χρυσώνοντας το χάπι για τα μέτρα. Δείτε το βίντεο και στείλτε μας την άποψή σας


Το κυβερνητικό βίντεο "20 μήνες αγώνας" by fon1972
“Μέσα σε 20 μήνες έγιναν όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα και πετύχαμε ήδη πολλά”, αναφέρεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης http://government.gov.gr με αφορμή τον απολογισμό του έργου των 20 πρώτων μηνών της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου συμπληρώνει 20 μήνες “αγώνα” και έτσι  έφτιαξε και προωθεί ένα διαφημιστικό σποτ.

“Για να γλυτώσουμε από την χρεοκοπία εξασφαλίσαμε ένα πρωτόγνωρο μηχανισμό στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ και για να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας καταφέραμε την μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος που πέτυχε ποτέ χώρα στην ευρωζώνη”, υπογραμμίζεται στο βίντεο.

“Για να βγούμε από την κρίση καλύτεροι ως χώρα και ως πολίτες, αφήνουμε πίσω όσα μας έβλαψαν και παλεύουμε για μια νέα νοοτροπία, με μεγαλύτερη διαφάνεια παντού, με όλες τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με όλες τις υπογραφές και τις αποφάσεις στο διαδίκτυο και με τη δημιουργία ανεξάρτητης στατιστικής αρχής.

Για ένα κράτος που σέβεται τα χρήματα των πολιτών του, βάζουμε τάξη στο αχανές και άναρχο δημόσιο, με τον Καλλικράτη, με μείωση κατά 2 δισ. ευρώ των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου, με μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ κατά 20% το 2010, με μείωση των δαπανών των δημόσιων νοσοκομείων, με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και με την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που εξασφαλίζει τις συντάξεις των παιδιών μας”, αναφέρεται στο βίντεο.

Ωστόσο οι δημιουργοί του βίντεο ξέχασαν πολλές μικρές λεπτομέρειές για αυτούς καθώς δεν αναφέρεται πουθενά η ανεργία που έχει χτυπήσει κόκκινο, ούτε το μαχαίρι σε μισθούς  και συντάξεις, την εγκληματικότητα που καλπάζει, ούτε στο γεγονός ότι τα μέτρα έχουν γονατίσει το λαό με τη χώρα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.


Το κυβερνητικό βίντεο "20 μήνες αγώνας" by fon1972

Και συνεχίζεται η ουτοπική αφήγηση: “Για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο όμορφη με μείωση τιμών σε χιλιάδες φάρμακα , με μείωση φορολογίας για εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ, με καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με πρόστιμα 3,4 δισ. ευρώ το 2010 και κατάσχεση 555 σκαφών, με 5.000 αστυνομικούς δίπλα στον πολίτη στις γειτονιές, με τους πρώτους δασικούς χάρτες για την θωράκιση των δασών μας, με τις επιδοτήσεις των αγροτών στην ώρα τους, με χιλιάδες αποσπασμένους εκπαιδευτικούς και πάλι στα σχολεία, με το ψηφιακό σχολείο και με περισσότερους γιατρούς στην υπηρεσία των ασφαλισμένων.

Για μια χώρα που κινείται με ορμή προς τα εμπρός, με ίδρυση επιχείρησης σε μια ημέρα , one stop shop, με κατάργηση του καμποτάζ και περισσότερα κρουαζιερόπλοια στα ελληνικά λιμάνια, με απελευθέρωση δεκάδων κλειστών επαγγελμάτων και με αύξηση των εξαγωγών κατά 35% το τελευταίο εξάμηνο.

Για να νοιώσουμε και πάλι αισιόδοξοι, περήφανοι και δυνατοί, συνεχίζουμε”.

Καταλήγει δε πως “Αφήνουμε πίσω όσα μας έβλαψαν και παλεύουμε για μια νέα νοοτροπία, με μεγαλύτερη διαφάνεια παντού. Για ένα κράτος που επιτέλους σέβεται τα χρήματα των πολιτών του, βάζουμε τάξη στο αχανές και άναρχο δημόσιο. Για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο όμορφη. Για μια χώρα που κινείται με ορμή προς τα εμπρός. Για να νοιώσουμε και πάλι αισιόδοξοι, περήφανοι και δυνατοί, συνεχίζουμε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά θα τα καταφέρουμε….Αλλάζουμε μαζί!”.

πηγη:http://news247.gr/

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)
Bookmark and Share

Leave a Reply

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Archives
October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031