UA-20144201-2

Το παρασκήνιο μιας γενναίας αποχώρησης

Τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνει ενεργός στην πολιτική σκηνή του τόπου, έστειλε ο παραιτηθείς βουλευτής Γ. Φλωρίδης. Το παρασκήνιο της αποχώρησης, οι δηλώσεις συνεργατών και τα σενάρια της επόμενης μέρας

Παρέδωσα τη βουλευτική έδρα, αλλά παραμένω ενεργός στην πολιτική” έλεγε σε συνεργάτες του ο Γιώργος Φλωρίδης λίγα μόλις 24ωρα μετά την παραίτησή του.

Πολιτικό γραφείο δεν διατηρούσε, παρά μόνον ένα βουλευτικό γραφείο στην οδό Σέκερη, που το είχε παραχωρήσει η Βουλή, το οποίο και παρέδωσε, όπως και το βουλευτικό του αυτοκίνητο.

Ξαναγυρίζει στη δικηγορία, αφού δεν έχει άλλα εισοδήματα.

Μόλις έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε, παραδίδοντας παράλληλα τη βουλευτική έδρα, πολλά ήταν τα τηλεφωνήματα επιδοκιμασίας που έλαβε από πολιτικούς φίλους του.

Κανένα όμως από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πλην ενός. Ηταν ο προσωπικός του φίλος, ο υπουργός Υγείας Α.Λοβέρδος, ο οποίος τού είπε: “Γιώργο, ήσουν ντόμπρος. Λειτούργησες καθαρά, παρέδωσες την έδρα σου, αυτό είναι πολιτική γενναιότητα”.

Σε αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”, ο κ. Φλωρίδης δηλώνει πως δεν μετανοιώνει για την απόφασή του.

Ούτε θεωρεί ότι έπραξε λάθος ή ότι ήταν βεβιασμένη, έστω παρορμητική, η ενέργεια να εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ σε μια δύσκολη συγκυρία.

“Δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την πολιτική, αλλά σε ποιον πολιτικό σχηματισμό θα μπορούσε στο μέλλον να συμμετάσχει; Ο ίδιος κρατά κλειστά τα χαρτιά του και αρνείται να δηλώσει το παραμικρό. Οσοι όμως τον γνωρίζουν λένε ότι ο πρώην υπουργός πιστεύει σε άλλα πολιτικά σχήματα, σε συγκλίσεις δυνάμεων, με κοινό πολιτικό προσανατολισμό, τα οποία επιθυμούν βαθιές αλλαγές στην Ελλάδα. Ενα τέτοιο σχήμα προφανώς ο κ. Φλωρίδης προσδοκά να προκύψει ως ή μετά τις εκλογές”.

Εκείνο ωστόσο που φαίνεται ότι τον ενόχλησε, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”, ήταν η δήλωση του νέου υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ότι “παραιτούνται μόνον οι δειλοί και οι ένοχοι”.

Η παραίτησή του αιφνιδίασε αρκετούς στο ΠΑΣΟΚ. Εγινε την ώρα που το όνομά του ακουγόταν για συμμετοχή στην κυβέρνηση, και μάλιστα στο οικονομικό επιτελείο.

Ως και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κ.Μητσοτάκης τον πρότεινε, μαζί με τον Αλέκο Παπαδόπουλο , ως υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τα έσοδα και τις δαπάνες.

Τι συνέβη λοιπόν εκείνο το πρωί της Πέμπτης όταν υπέβαλε την παραίτησή του από βουλευτής;

Λέγεται ότι “επαναστάτησε”, με όσα συνέβησαν την περασμένη Τετάρτη, τα οποία θεωρεί, όπως έλεγε σε συνεργάτες του, εξευτελιστικά για τους πολιτικούς και για τη χώρα.

Δεν ανέχθηκε αυτόν τον εξευτελισμό και την υποκριτική συμπεριφορά για δήθεν συναινέσεις, ούτε διάφορα άλλα πολιτικά τερτίπια για κυβερνήσεις σωτηρίας κτλ.

Οι ως τώρα άλλωστε παρεμβάσεις του ήταν σαφείς, αφού συνεχώς έλεγε “Κανένα μνημόνιο δεν μας φταίει. Φταίει ότι παρατηρούμε μέχρι τώρα έλλειψη πολιτικής βούλησης απ΄ όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, απ΄ όλα τα κόμματα. Τα κόμματα εξουσίας από τη φύση τους έχουν αντιτιθέμενες δυνάμεις στο εσωτερικό τους και η σύγκρουση αυτών των δυνάμεων τα παραλύει”.

πηγη:http://news247.gr/

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)
Bookmark and Share

Leave a Reply

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Archives
February 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728